Blogg om återvinning & hållbarhet

Förutom att vi bloggar om återvinning och hållbarhet skriver vi även inlägg som handlar om smarta, hållbara idéer vi snubblat över i våra nyhetsflöden eller under någon resa i Sverige eller runt om i världen. Vi kallar vår blogg Mer att hämta.

Trevlig läsning.
Bloggredaktionen, IL Recycling

 

Europa minskar avfallet

Europa minskar avfallet

För sjunde året i rad arrangeras under sista veckan i november EU-projektet The European Week for Waste Reduction, eller Europa minskar avfallet som veckan fått som namn i Sverige.

Under denna vecka anordnar olika aktörer i ca 20 EU-länder aktiviteter, som alla syftar till att öka medvetenheten kring de avfallsmängder som skapas, och att visa den ökande konsumtionens direkta påverkan på miljön. I Sverige har bl.a. kommuner anordnat alltifrån utställningar till klädbytardagar och återbruksfester för att uppmärksamma dessa frågor.

EU:s övergripande syfte med veckan är att visa sambandet mellan förebyggande av avfall och en hållbar utveckling. The European Week for Waste Reduction avslutas på söndag den 29 november, dagen innan det oerhört viktiga klimattoppmötet i Paris. Mer om det kan ni för övrigt läsa i bloggen under nästa vecka, så missa inte att titta in då! 

Martin Juhlin, hållbarhetskoordinator, IL Recycling

Postat 27 nov 2015
av Bloggredaktionen