Hållbara idéer & återvinning

Förutom att vi bloggar om återvinning och hållbarhet skriver vi även inlägg som handlar om smarta, hållbara idéer vi snubblat över i våra nyhetsflöden eller under någon resa i Sverige eller runt om i världen.

Trevlig läsning.
Bloggredaktionen, IL Recycling

 

Glöm inte att återvinna i sommar!

Glöm inte att återvinna i sommar!

Sommartider innebär inte sällan att det blir en och annan picnic eller utelunch. Engångsartiklar som tallrikar, muggar i plast eller papper och engångsbestick går bra att lämna till återvinning tillsammans med förpackningar. Sortera efter materialslag och tänk på att skölja ur dem ordentligt, för att slippa lukt och skadedjur.

En annan sak som vi gärna (?) gör i sommartid är att rensa ut lite hemma, städa ur sommarstugan eller förrådet. Prylarna längst inne i hörnet som du själv tröttnat på kan säkert glädja någon annan, varför inte ge dem till en vän, eller sälja på loppis?

Målarfärgsburkar, oljor eller gamla sprayflaskor måste lämnas som farligt avfall. På vår sorteringssajt återvinningsbar.se kan du hitta svar på alla frågor om hur du ska sortera de där lite mer svårsorterade prylarna.  

Ha en riktigt skön sommar!

Postat 10 jul 2015
av Bloggredaktionen